Binnenskamers_naamlogowit

artiesten ROUTE C 2022

Helmert Woudenberg

verhalenverteller/kleinkunst

Woudenberg deed in 1968 eindexamen aan de Amsterdamse Toneelschool en was in 1969 een van de oprichters van het theatercollectief Het Werkteater. Hij werkte daarna voor Toneelgroep Centrum en was enige jaren, samen met Gees Linnebank, artistiek leider van Toneelgroep Theater. Speelde als soloartiest Kronkels van Simon Carmiggelt.

Over zijn methode van improviserend toneelspelen schreef hij het boek Vuur, Water, Lucht & Aarde.

Ramon Chatrer

Kleinkunst/Cabaret

Ramon Chatrer (oud-Frans voor ‘castreren’) is cabaretier en zanger. In 2020 won hij de Jury,- Publieks,- en Persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Verder was hij een half jaar te horen bij Giel Beelen op NPO Radio 2 met een muzikale column. In 2021 was hij finalist bij het Amsterdams Kleinkunst Festival met zijn voorstelling Roestplaats. 

Ramon Chatrer zet graag de realiteit naar zijn hand. Hij worstelt zich door hersenspinsels in een hoofd dat nooit stilstaat. Waarom gedragen wij ons altijd zoals de rest van ons verwacht? 

In zijn muzikale cabaretvoorstelling gaat Ramon daar dwars tegenin.

Hij neemt het op voor jou en alle andere mensen die er nét niet bij horen.

Zelfs zonder rijbewijs of zonder tatoeages, en zeker zonder sfeervolle schemerlamp. 

Ramon kwispelt, springt op, bijt zich vast en verlangt uiteindelijk een aai over zijn kop.

Het is tijd om kleur te bekennen, dus vraagt hij aan je: underdog of opperhond?

Koen & Roos

KLEINKUNST/CABARET

Dit is het verhaal van ADHD’er (Koen) en een perfectionist (Roos) die met kind in relatieve harmonie samenwonen in een tiny house van 16 vierkante meter. Als je dat kunt moet je wel verschrikkelijk gek op elkaar zijn. Daarom doen ze bij Binnenskamers een ode aan hun liefdesleven en hun kersverse ouderschap met prachtige liedjes en echte verhalen.