Binnenskamers_naamlogowit

artiesten ROUTE B

J.P. den Tex

Singer-Songwriter

Rasverteller JP den Tex bladert door zijn veelkleurige songboek. “Één van Neerlands meest begenadigde singer-songwriters” (Music Maker, oktober 2022) houdt het deze keer puur en simpel. Hij zingt, begeleidt zichzelf op de akoestische gitaar en vertelt ‘en passant’ wat smakelijke anekdotes uit zijn artistieke zwerversbestaan. Muzikaal zal hij niet alleen putten uit zijn veelgeprezen recente album “The Starlight Adventure”, hij grijpt ook terug op de liedjes van vroeger. Zoals de Tortilla classic “The Man, The Woman & the Dog“ (1971): nostalgische herinneringen aan zijn licht getormenteerde jeugd in kunstenaarsdorp Bergen (NH). Tenslotte komen ook JP’s Nederlandstalige bijdragen aan de theatervoorstellingen met Kees Prins en Paul de Munnik – “Op Weg Naar Huis” (2007) en “De Vertalingen” (2022) – aan bod.

Esther van der Voort

Cabaret

Esther van der Voort is een self-made woman. Als moeder weet zij als geen ander de spot te drijven met de opvoeding en de heersende verwachtingspatronen. Tijdens haar comedy show bijt Esther flink van zich af. Dit allemaal op een geestige wijze en met hoogstaande flair. Esther van der Voort weet als stand up comedian exact hoe zij haar publiek kan boeien. Dit doet deze comédienne uit Noordwijk door boeiende gedachtes en hilarische anekdotes geraffineerd op te stapelen.

Terugkerende thema’s zijn: het leven van de MILF en de altijd boeiende verhouding tussen mannen en vrouwen. Ook haar eigen afkomst en verleden gebruikt zij graag om met humor de zaken te relativeren. Omdat Noordwijk niet bepaald het Mekka van de comedy is, reist van der Voort het hele land door om haar comedy show ten tonele te brengen. Zo ook tijdens huiskamerfestival Binnenskamers in Gorinchem.

Martin Rensen & Sarina Alberts

dicht-duo

Martin Rensen (stadsdichter van Gorinchem) en Sarina Alberts (“vanthartjes”) bundelen de krachten en gaan in 30 minuten met hun gedichten langs alle facetten van het menszijn. Humor, en zelfspot. Maar zeker ook breekbaar en vertederend. Laat je verrassen door dit dichtduo en ga mee op een poëtische reis.