Binnenskamers_naamlogowit

artiesten ROUTE B 2019

Op hout gerijpte chansons

en vrac

En Vrac speelt liedjes. Eigen liedjes, gedichten op muziek en liedjes van grootheden als Ramses Shaffy, Bram Vermeulen en Theo Nijland. Bij ieder lied stellen zij dezelfde vraag: “Met welke klanken til je deze woorden op?” Cabaret en rock ’n roll, kleinkunst en blues, literatuur en jazzy pop, met niet meer dan 3 instrumenten: Akoestisch gitaar, bas en drum.

Vraag je je af hoe dat allemaal in een half uurtje past? Kom dan vooral kijken en laat je verrassen door nieuwe en oude parels.

lijmen

grof geschud

Grof Geschudeen Vlaams-Nederlands cabaretduo, leerde elkaar in 2014 kennen op de Koningstheateracademie. Inmiddels is het duo met de hoogste onderscheiding afgestudeerd “een uitzonderlijk, evenwichtig, mooi gecomponeerde voorstelling”, schreef de externe vakjury. Ook viel Grof Geschud op bij Cameretten “twee mooie theatermakers met een krachtig samenspel”, aldus de jury. 

Genoeg reden om Grof Geschud als TVB New Artist – een samenwerkingsverband tussen TVB Theater en veertig theaters om uitzonderlijk talent op de Nederlandse cabaretpodia te brengen – te kiezen. 

In ‘Lijmen’ bevragen Lander Severins en Myrthe van Velden via ridders en bejaarden, Plato en perenvlaai het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten. Een ontroerende en hilarische zoektocht in een regie van Raf Walschaerts en Minou Bosua.

georgios lazakis

Georgios Lazakis gelooft in de verbindende kracht van muziek. Als MC en producer brengt hij mensen bij elkaar door middel van muziek, workshops, trainingen en kunst. Hij brengt in eigen beheer 2 albums uit; ‘Life Story’ (2012) en ‘Wise After The Life Story’ (2016).

In 2014 krijgt Georgios te maken met extreme levenswijzigingen en stopt direct met zijn muziekoptredens. Hij richt ‘School Of Heart Knocks’ op, een non-formele school, waarbij jonge mensen op een onorthodoxe manier les krijgen van inspirerende rolmodellen en geeft hier ook een TED talk over.

Begin dit jaar staat hij in De Kleurrijke Top 100 (op #3 in de categorie ‘Gamechangers’), een lijst van inspirerende en invloedrijke Nederlanders.

Tijdens Binnenskamers neemt Georgios ons mee naar zijn muzikale kamer vol met gedichten. Eerlijk, pijnlijk en enigszins ongemakkelijk. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Miriam Helena.

NB: Deze voorstelling is het Engels.

maar nog niet helemaal

klaas prins

Een absurde zoektocht naar identiteit met scherpe grappen, originele liedjes en de nodige zelfspot. 

Klaas Prins neemt je mee op zoek naar de beste versie van zichzelf. Een wereld waarin je leven zin zou krijgen door Engelse teksten aan de muur te hangen, een wereld waarin Tinder een Utopiaanse Fata Morgana blijkt te zijn en een wereld waarin Rotterdammers gewoon de Efteling in mogen.  
 
Met zijn energieke humor en absurde wendingen verrast Klaas Prins zijn publiek. Hij is ontwapenend, muzikaal en verhalend, maar blijft altijd onvoorspelbaar. Klaas stond in 2016 de finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en hij won de publieksprijs op het Leeuwarder Cabaret festival. Verder schrijft Klaas voor diverse tv-programma’s en was hij de vaste presentator van Humor TV.