Binnenskamers_naamlogowit

artiesten ROUTE A 2019

saampies

Vlamousse

In Saampies benoemt Vlamousse totdat er niks meer te benoemen valt. ‘Maak het bespreekbaar’, is het credo. De angst voor de medemens moet doorbroken, excuses moeten gemaakt aan mens, dier en geslachtsdeel, steun betuigd aan minderheden en bovenal moet er geluisterd worden! Van williewalm tot koloniaal verleden, geen onderwerp te pijnlijk voor Vlamousse om op tafel te smijten. Vol goede bedoelingen, maar desalniettemin misplaatst moraliserend, houden ze zichzelf binnen schot en worstelen ze zich door de thema’s van de tijd. Er moet gewoon het één en ander opgehelderd worden … kunnen we daarna saampies verder.

wijncabaret

de aimabele schoften

De Aimabele Schoften zijn liefhebbers van het leven en daar hoort regelmatig een goed glas wijn bij. Dat zij over dit goddelijke vocht een muzikaal cabaret hebben gemaakt is dus niet zo verwonderlijk. IzakFerdinand en Marcel bekijken de wijn van meerdere kanten. Een ode wordt zo maar afgewisseld met en afkrakerEr komt een oom voorbij die op feestjes interessant doet over wijnWat moet je zeggen als je een glas aangeboden krijgt? Wanneer sla je de plank mis? 

Er blijken ook een aantal lijntjes te lopen tussen wijn en vrouwen. Opmerkelijk. 

Wat weten we eigenlijk over wijn? En wat valt er nog te leren? 

Frankrijk komt voorbij, het vinologisch basisland. Er valt een fles te winnen. Het publiek wordt uitgedaagd om zelf druiven te gaan stampen. Er zijn verhalen. Er is muziek. En goeie teksten. Geschreven met een mooie fles binnen handbereik.  

‘Ik drink nooit meer dan genoeg voor me is’ is het motto van de Schoften. Het kan niet op.

contact

peter van ewijk

In 1977 werden drie opvallende dingen gelanceerd: twee Voyager-satellieten en Peter van Ewijk. Aan boord van de Voyagers bevonden zich twee identieke gouden platen met daarop het tinderprofiel van de aarde, bestemd voor buitenaardse wezens met een platenspeler. 

 Peter werd gelanceerd zonder gouden plaat. Hij moest zelf maar uitzoeken hoe je nu precies contact maakt met anderen. En dan helpt het niet dat je als kind ineens naar België moet verhuizen; naar een plaats ver buiten de stad waar geen andere leeftijdgenootjes wonen; en dat je alleen maar kunt spelen met je eigen levendige fantasie. 

 Ondertussen, meer dan veertig jaar later, zijn de Voyagers nog steeds op zoek naar buitenaardse intelligentie, terwijl Peter zijn best blijft doen om binnenaardse intelligentie te vinden. Contact vertelt niet alleen het fascinerende en hilarische verhaal van de Voyagers en de gouden plaat, maar gaat vooral over het intense verlangen om iemand te vinden, ergens in de duisternis, tussen de sterren. 

 Peter van Ewijk won met het Vlaams-Nederlandse cabaretduo Lankmoed de publieksprijs Cameretten. Dit is zijn allereerste solo-voorstelling.  

 

het amsterdam van wim sonneveld

siebe palmen

In juni 2017 is het 100 jaar geleden dat een van Nederlands meest gewaardeerde theaterpersoonlijkheden werd geboren: Wim Sonneveld. Twee jonge liefhebbers brengen met anekdotes en liedjes het leven en werk van Sonneveld terug in herinnering, in een verkorte versie van de voorstelling “Het Amsterdam van Wim Sonneveld”. 
 
Zanger Siebe Palmen en gitarist Rob Verbakel zullen samen de mooiste liedjes van Sonneveld ten gehore brengen. 
 
Laat je meevoeren door ontroerende verhalen, luister naar vergeten pareltjes en zing mee met klassiekers als Aan de Amsterdamse grachten, Nikkelen Nelis (Zij kon het lonken niet laten) en Het dorp.